Gastgezinnen

Gastgezinnen

Als gastgezin stel je je huis/gezin open voor een hond die met spoed een tijdelijke opvang nodig heeft.
Uiteraard kijken wij of de hond binnen jullie gezin past met de al aanwezige dieren, kinderen etc.

Wat wordt er van je verwacht, als gastgezin zijnde:

  • De huidige eigenaar heeft, om welke reden dan ook, besloten afstand te doen van de hond. Wij hebben besloten de hond bij jou/jullie tijdelijk onder te brengen. Stichting BuStaPit zal zo snel mogelijk, na de observatieperiode van 14 dagen, een blijvend baasje zoeken, tot die tijd is het van belang.

 

  • Dat de hond gestabiliseerd wordt, vaak hebben de honden een verleden. Laat de hond tot rust komen en verlang, juist de eerste paar dagen, niet teveel van hem/haar. Zorg voor de basisbehoeften. Eten en drinken, een lekkere warme plek om te slapen en veel liefde.

 

  • Wij vragen jullie de hond goed te observeren en zijn/haar gedrag in te vullen op de lijst die jullie van ons krijgen/hebben gekregen. Om zo een volledig beeld te krijgen van de hond.

 

  • Na deze 14 dagen zullen we actief op zoek gaan naar een gouden mandje. Uiteraard mag je zelf ook altijd meekijken en bedenken of je iemand weet die geschikt is. We zetten de hond NIET op sites zoals marktplaats!

 

  • De kosten van het voer komen voor onze rekening. Dit houdt wel in dat wij bekijken welk voer voor die hond geschikt is, soms krijgt de hond vanuit de oude eigenaar zn voer mee, dan kan dit uiteraard gegeven blijven worden.

 

  • Mocht het nodig zijn dat er een dierenarts bezocht moet worden, dan graag eerst een belletje naar BuStaPit. Zodat wij op de hoogte zijn. Uiteraard geldt dit niet als het (levensbedreigende) spoed is. Wij zorgen dat deze rekening betaald wordt, mits het geen onnodig bezoek is (daarom altijd eerst overleg!!) Vraag wel altijd een gespeciliseerde rekening hiervan!

 

  • De hond is tijdelijk bij jullie, maar het kan gebeuren dat de klik er zó is dat jullie de hond zelf willen adopteren. Neem in dat geval contact op met BuStaPit .

 

Soms heeft een hond in t gastgezin (ernstig) probleemgedrag, neem altijd contact op met BuStaPit, wij zullen overleggen met onze gedragsdeskundige Arvid van Putten. Indien wij en/of Arvid het noodzakelijk achten zal er een consult met hem volgen. De kosten hiervan, gedurende dat de hond in het gastgezin verblijft, zijn voor BuStaPit.

Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je je aanmelden als gastgezin, neem dan gerust contact op met een van ons via de contactpagina.